סוכרת – מה הבעיה ומה הקשר לכפות הרגליים

סוכרת (נקראת גם סכרת) נחשבת למחלה נפוצה יחסית, שדורשת שינויים מהותיים באורח החיים. אז מה זה סכרת, מה הבעיות שהיא גורמת, ומה זה מדרסים לסוכרת – כל הפרטים כאן.

מה זה סכרת

סוכרת היא בעיה גדולה שנגרמת מבעיה קטנה יותר: אי-תקינות של ייצור האינסולין בגוף. אינסולין הוא הורמון שאחראי, בין היתר, לווסת את רמת החומרים המטבוליים בדם – ביניהם הסוכר – ובמצב תקין, יש לו חלק חשוב בבניית תאים חדשים בגוף. במצב של סכרת, לא מיוצר מספיק אינסולין, או שהאינסולין המיוצר לא מצליח לבצע את התפקיד שלו, מה שגורם לשלל תסמינים: צמא, רעב, עייפות, כאבי בטן, גירודים ועוד. יש שני סוגים לסכרת, והשמות שלהם לא קשים לשינון: סכרת סוג 1 וסכרת סוג 2. סכרת סוג 1 נקראה עד לאחרונה סכרת נעורים עקב נטייתה להופיע בגילאים מוקדמים, והיא נובעת ממחסור חמור או כולל בייצור אינסולין; סכרת סוג 2 היא סכרת שנגרמת מביצועים לקויים של האינסולין, וזאת הצורה השכיחה של הסכרת (90% מחולי הסכרת סובלים מסכרת סוג 2). בשני הסוגים, הבעיה העיקרית היא חוסר איזון בין האינסולין לגלוקוז בדם. האמת היא שאלה חדשות לא ממש טובות: סכרת עלולה לגרום שלל סיבוכים, והיא גם סיבת המוות הרביעית בישראל. עם זאת, יש מגוון טיפולים שמשפרים את תוחלת החיים ואת איכותם, כך שזה לא גזר-דין, והביטויים של המחלה משתנים מאוד בין מטופל אחד לשני.

איזון בין גלוקוז לאינסולין בדם – היפרגליקמיה והיפוגליקמיה

אל תתנו לשמות בכותרת להבהיל אתכם, האמת היא שהם די פשוטים להבנה: גליקמיה = גלוקוז (שהוא, סוכר-ענבים, אבל לצורך העניין אפשר לקרוא לו פשוט סוכר); היפר = עודף; היפו = מחסור. בקיצור, היפרגליקמיה היא עודף בגלוקוז (כלומר, עודף באיזון הגלוקוז בדם), והיפוגליקמיה היא התופעה ההפוכה. שתיהן תופעות גרועות ומסוכנות לגוף: עודף קל של גלוקוז יגרום לפה יבש וצמא, רעב, השתנה מרובה ועוד; עודף חמור של גלוקוז עלול לגרום להתייבשות ואף למוות. לעומת זאת, מחסור בגלוקוז (או עודף אינסולין) עלולים לגרום רעד, הזעה, דופק גבוה וכן – גם הפעם – סכנת המוות תלויה באוויר. בקיצור, עכשיו כשהבנתם אולי כן יש סיבה קלה לבהלה, אבל כמו שאמרנו, שם המשחק הוא איזון בין אינסולין לבין הגלוקוז. מי שהגיע למצב כזה כבר יודע שלרופאים יש הרבה דרכים לשמור על האיזון הזה.

כף רגל סוכרתית ומדרסים לסוכרת

מכאן אנחנו מגיעים לצורך במדרסים אורטופדיים. בין תופעות הלוואי המוכרות והלא נעימות של הסכרת מופיעה גם כף רגל סוכרתית. במצב הזה, בעיות בזרימת הדם בכף הרגל עלולות להוביל לתחושת נימול או אף להיעדר תחושה בכף הרגל, פציעות מרובות, זיהומים ואף קטיעת כף הרגל – ואכן, למעלה מ70% של קטיעת רגליים בעולם המערבי מתרחשת על רקע כף רגל סוכרתית. יכול להיות שזה לא נשמע מפחיד במיוחד בהתחשב בזה שמדובר במחלה שעלולה לגרום למוות, אבל כנראה כולנו נעדיף להימנע מקטיעת רגל אם יתאפשר. הבעיה היא שמאחר שבעיות בזרימת הדם עלולות לגרור פגיעה במערכת העצבית (היעדר תחושה), ייתכן שאפילו לא תרגישו שיש בעיה. לכן, מדרסים לסכרת הם עניין קריטי: הם באים לאפשר חלוקת משקל תקינה, ועל-ידי כך גם זרימת דם תקינה בכף הרגל. אגב, מאחר שסכרת באה פעמים רבות עם עודף משקל, ומאחר שעודף משקל הוא גורם סיכון לשלל בעיות אורתופדיות אחרות (כמו קריסת הקשת של כף הרגל, דורבן ועוד), מכל מקום מומלץ להצטייד במדרסים אורטופדיים.

כתיבת תגובה

branch pic

אנחנו כאן עבורך! השאירו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם האפשרי

flag-israel
לקוחות יקרים,
בימים אלה, לאור המאמץ המלחמתי, חברת ניו-פיט מקפיאה את פעילותה. נשוב לכל פנייה בהקדם האפשרי עם הפתיחה המחודשת שבוא תבוא. אנחנו מאחלים לכל עם ישראל ימים טובים🙏❤️
smalltynitop-view-of-kippah-matza-and-wine-jewish-passove-2023-11-27-05-06-36-utc
לקוחות יקרים,

חברת ניו פיט יוצאת לחופשה לרגל החג, ותחזור לפעילות מלאה ביום רביעי עם צאת החג (01.05). עד אז, אנחנו מאחלים לכם חג שמח כשר ושקט

לקביעת בדיקה ללא התחייבות
לקביעת בדיקה, השאר שם, טלפון ומייל וניצור איתך קשר תוך 24 שעות